17. Ozanın Günü ve Homeros Okumaları / 17th The day of Bard and Homer's Readings

Bozcaada'da yıllar boyunca düzenlenen etkinliklerden biri de Ozanın Günü ve Homeros Okumalarıdır. Prof. Dr. Haluk Şahin tarafından başlatılan etkinlik güncelliğini koruyor. Etkinlikte Homeros'tan okumalar gerçekleştiriliyor ve yılın şairi seçiliyor. Bu yılın şairi İlyas Tunç.

Bu yılın konusu ise Troia Yılı ve Bozcaada İlişkileri. Yer seçiminin Salhane olması da önemli. Çünkü Salhane'den baktığınızda yönünüz antik Troya şehridir. Ozanın Günü bu yıl 5 Ağustos saat 17.30 da gerçekleşecek.



The day of Bard and Homer's readings have been arranged for 17 years at Bozcaada. It was started by professor Haluk Şahin and keep up to date. On the event, Homer's Readings are realized. Also, bard of the year is selected. This year İlyas Tunç is selected as the bard of the year.

Topic of the event is relationship between the Year of Troia and Bozcaada (Tenedos). Selection of place which is Salhane is important because when you see from the place to outside, you will face with ancient Troia city. The day of minstrel will be realized on 5 August at 5.30 pm.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lapseki-Çardak

ÇANAKKALE'NİN TARİHÇESİ

Gelibolu'da Gezelim -1