Mükemmel bir tat, Peynir Helvası! / A perfect taste, Halva with cheese!



İnanılması güç ama gerçek! Çanakkale'yi önemli kılan tatlardan birisi de peynir helvası. Yöre halkının yıllardır özenle hazırladığı bu tat, Çanakkale'de birçok yerde denenebilir. Peynir helvasının ana maddesi tuzsuz koyun peyniridir. Fakat keçi,koyun ve inek peyniri karıştırılarak da kullanılabilir. Diğer malzemeleri ise şeker, irmik ve yumurtadır. Bazı köylerde ise irmik yerine un kullanılmaktadır. Bu malzemelerden oluşan peynir helvası sıcak, soğuk, fırınlanmış ya da fırınlanmamış olarak yenilebilir. Ayrıca bazı işletmeler günümüzde yanında fıstık ve dondurma da sunmaktadır. Bağımlısı olacağınız bu lezzeti tatmadan Çanakkale'den dönmeyin.

Afiyet olsun.


To believe that is hard but its real! halva with cheese is an important detail of Çanakkale's tastes. Locals has been elaborate it for many years and it is experienced many shops in Çanakkale. Main ingredient is sheep cheese but goat, cow and sheep cheese can be blended as a main ingredient. Other ingredients are sugar, semolina and egg. Some people can use flour instead of semolina at different villages. After obtained of the halva with cheese, you can experienced hot, cold, baked or unbaked. Also, some shops put pistachio and ice-cream on the top.  I belive that you will addict after eating of the halva. Don't miss that chance when you are visiting to Çanakkale.

Enjoy your meal.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lapseki-Çardak

ÇANAKKALE'NİN TARİHÇESİ

Gelibolu'da Gezelim -1