Geyikli



Çanakkale'nin Ezine ilçesinin bir beldesi olan Geyikli sizlerinde bildiği gibi Eyyvah Eyvah filminin çekimlerinin yapıldığı küçük şirin bir yer. Burada sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerini her yerde görebilirsiniz. Zeytin ağaçları beldenin birçok yerinde görülebilir. Bu nimetin değerini çok daha iyi anlayabilir belki de Küçükkuyu'daki Zeytinyağı Müzesini de ziyaret edebilirsiniz. Bakımı ve ürün eldesi meşakkatli olan zeytin, sofralarımızda baş tacı olmayı hak ediyor. Diğeri ise Ezine peyniri kesinlikle denemelisiniz çünkü Ezine peyniri diye satılan ürünlerden farkını hissedin ve tadına varın. Kısa bir gurmelik deneyiminden sonra denizde keyifli bir zaman geçirebilir, kalabalık yaşam ve stresli bir ortamdan uzak sessizliği dinleyebilirsiniz. Güneşin batışını seyretmek de bir ayrıcalık.
Çanakkale Merkez'den 70 km uzaklıkta bulunan bu kasaba ayrıca Odunluk İskelesi ile Bozcaada'ya
geçiş noktası.

Kısaca tarihine bakacak olursak, yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Alexandria Troas da bir başka antik kenttir. Büyük İskender'in komutanlarından birisi milattan önce 300 lü yıllarda burayı kurmuştur. Liman kenti olarak düşünülen bu şehir ayrıca askeri lojistiğinde kolaylaşmasını sağlamıştır. Günümüzde kazı çalışmalarına rağmen Truva kentindeki gibi kalıntılar elde edilememiştir. Fakat şehrin varlığı Geyikli civarında da bir yaşamın olabileceğini göstermektedir.

Güzel bir tatil dileğiyle.


Yorumlar

Adsız dedi ki…
BU tatilimde geyikliye gittik denizi çokgüzel ve soğuk manzaralar harika seneye tekrar gidicez... RODİNHİLLS aillesi:
Adsız dedi ki…
çanakale geyikliye bu yaz bende 3 arkadaş gitim çok güzel sesiz ve sakin bir yer ve gerçekten suyu çok soguk sabah 8 30 da denize girdim gerçekten on numara bir suyu var çakıl taşlarını suyun içinde sayarsınız gitmenizi ve o suya girmenizi isterim levrekci gurubu
Adsız dedi ki…
Bir ayagımın geyikide olmasından çok mutluyum,orada olmak bana keyif ve huzur veriyor.hantepe sahil sitesi

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lapseki-Çardak

ÇANAKKALE'NİN TARİHÇESİ

Gelibolu'da Gezelim -1