Çanakkale Boğazı'nı Yüzerek Geçme Yarışması

30 Ağustos 2008 cumartesi günü Rotary Kulübü’nce 22.si gerçekleştirilecek Çanakkale Boğazını yüzerek geçme yarışında heyecan başladı.90 dakika süreli yarış 13.00’de Eceabat kumsalından başlayarak, Çimenlik Kalesi iskelesinde son bulacak.İki yaka arası 3,5 mil olan yüzme maratonuna 135 yabancı profesyonel yüzücü de katılacak. Kategorilere göre ödül töreni ise 15.30’da.

YARIŞ TAKVİMİ
01 AĞUSTOS 2008 Yarışma Başvuru Tarihi
25 AĞUSTOS 2008 Başvuru Bitiş Tarihi
29 AĞUSTOS 2008 12:00-14:00 Büyük Truva Oteli ÇANAKKALE Makarna Partisi

30 AĞUSTOS 2008
10:00-12:15 Yüzücülerin kayıt ve sağlık kontrollerinin yapılması
Yüzücülerin hakem tarafından bilgilendirilmesi
12:30 Çanakkale’den Eceabat Kumsal’ına hareket
13:00 Eceabat Kumsal’ından yarışma start’ı
14:30 Çimenlik Kalesi iskelesinde yarış bitimi
14:30-15:30 Sonuçların değerlendirilmesi
15:30-16:30 Ödül Töreni

YARIŞMA KATEGORİLERİ;
ERKEKLER BAYANLAR ENGELLİLER
1. 14-18 Yaş Grubu 1. 14-18 Yaş Grubu Tek Kategori
2. 19-24 Yaş Grubu 2. 19-24 Yaş Grubu
3. 25-30 Yaş Grubu 3. 25-30 Yaş Grubu
4. 31-40 Yaş Grubu 4. 31-40 Yaş Grubu
5. 41-50 Yaş Grubu 5. 41-50 Yaş Grubu
6. 51-60 Yaş Grubu 6. 51 Yaş ve üstü
7. 61 Yaş ve üstü

YÜZME VE YARIŞ SÜRESİ
· Yarışmayı terk eden bütün yüzücüler denizden çıkarılıp , toplanarak varış noktasına ulaştırılıncaya kadar görevdeki hakemler ve botlar çalışmalarını sürdürürler. Yarışmayı terk eden yarışmacının bonesi alınarak hakem heyetine teslim edilecek.
· Kendi isteği ile yüzmekten vazgeçen yarışmacı yüzmeyi istediği an bırakıp, bonesini çıkartıp sallamak suretiyle yakınındaki bottan yardım isteyerek yarışı terk edip tekneye çıkabilir. Bu şekilde motora alınan yüzücü yarış boyunca veya alındığı teknenin görev süresince bu teknede kalacak uygun şekilde ve zamanda bitiş yerine indirilecek. Yüzücü yarışı terk etmek maksatı ile kendiliğinden kıyıya çıkması halinde YARIŞ DIŞI kalmış sayılır. Ancak bu durumu en uygun vasıta ile varış noktasındaki görevlilere gelerek veya iletişim kurarak bildirmek zorunda.
· Görevliler tarafından rahatsızlığı gözlenen , kendisinde yorgunluk, rahatsızlık hisseden yüzmeye devamında tehlike görülen yüzücü sudan çıkarılarak tekneye alınır. Hayati tehlike yönünden rahatsızlığından endişe duyulan yüzücü sağlık teknesi yakınsa tekneye, eğer uzaksa kıyıda takip eden en yakın ambulansa teslim etmek üzere sahile çıkarılır.

YARIŞMA KURALLARI
Yarışta başlangıç ve bitiş noktaları arası yüzme süresi iyi bir performans için 50 dakikadır. Verilen bilgiler, yarış parkuru ve akıntı şartları ile yüzme mesafesi göz önüne alındığında yarış için öngörülmüş sürenin uygun olduğu ortadadır.
a)Yarışma için öngörülen süre 90 dakikadır. Bu süre içerisinde yarışmayı tamamlayamayan sporcular diskalifiye sayılarak takip botlarına alınacaktır. Bu sürenin bitimi , görevli motorların ikaz düdükleri ile yarışmacılara ve pilotlara duyurulacak.
b)Yaş kategorilerinde doğum yılı esas alınarak ay ve gün ayrıntısı dikkate alınmayacak.
c)Yüzücü muntazam yüzmeye uygun (sabit – yüzer olmayan) bir mayo giyecektir. Su (yüzme) gözlüğü, burun, kulak tıkaçları kullanabilir. Yüzücü Yarışma Komitesi tarafından kendine verilen ve üzerinde yarışma numarası bulunan boneyi yarışma süresince takmamak diskalifiye sebebidir.
Yüzme paletleri, ellikler ve snorkel gibi yüzmeyi yapay olarak kolaylaştırıp hızlandırabilecek malzemeler kullanılması kesinlikle yasaktır.
Yüzücü yüzmeye başlamadan önce yağlanabilir. Hakemler yüzme kıyafeti yukarıda belirtilen koşullara uygun olmayan yüzücüyü YARIŞ DIŞI bırakacaklardır.
d) Yüzücülere, Yarışmamız komitesi tarafından, kayıt numarasını içeren özel bone ve malzemeleri koymaları için özel spor çantası verilir. Çanta ve diğer malzemelerin ne zaman nerede dağıtılacağı Yarışma Komitesi tarafından ilan edilecektir.
e) Belirlenen yaş kategorilerine ve genel değerlendirmede, ilk üç dereceye giren yüzücülere madalya veya kupa, ayrıca bütün yarışmacılara “Yarışma Katılım Belgesi” verilecek.

Yorumlar

ÖZLEM dedi ki…
türkiyedeki yarışmalardan haberdar edermisiniz kendime güvenim çok derece alcağıma eminim yarışmalara katılım nerden olduğunu bana iletirseniz sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lapseki-Çardak

ÇANAKKALE'NİN TARİHÇESİ

Gelibolu'da Gezelim -1