Bozcaada'ya Ulaşım



Araba ile, 

Trakya üzerinden geliyorsanız öncelikle karşıya geçmeniz şart

Eceabat, Kilitbahir ya da Gelibolu iskelelerini kullanabilirsiniz. Eceabat ve Kilitbahir iskelesinden kalkan feribot Çanakkale merkeze, Gelibolu iskelesinden kalkan feribot ise Lapseki ilçesine yanaşıyor.

Geyikli'ye ulaşmak için de Çanakkale'den 50 km, Lapseki'den ise 100 km daha mesafe kat etmeniz gerekiyor.

Bursa üzerinden geliyorsanız Bandırma-Çanakkale-Geyikli, İzmir'den geliyorsanız Ayvalık-Küçükkuyu-Geyikli yolunu takip Geyikli İskelesi'ne ulaşabilirsiniz.

Geyikli İskelesi'ne ulaştığınızda da keyifli bir yolculuğun başlangıcını hissedeceksiniz.

Otobüs ile,

Çanakkale'ye birçok şehirden doğrudan ulaşım sağlayabilirsiniz. Çanakkale'ye ulaştığınız zaman otogardan Ezine ya da Geyikli otobüslerine binebilirsiniz. Yaklaşık 1.5 saatlik yolculuktan sonra
vapur keyfi sizi bekliyor olacak :)

Küçük bir ipucu eğer ki sabah erken saatlerinde gelmişseniz cüzi bir miktar fark ile Çanakkale iskeleden deniz otobüsü ile Bozcaada'ya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu yolculuk Çanakkale Boğazı'nı, çevresini, tarihini ve doğasını iç içe yaşama keyfi verecektir. Haftanın hemen her günü deniz otobüsü iskeleden kalkıyor ve 1-1.5 saatlik yolculukla adaya ulaşmış olacaksınız. Otogardan iskeleye Ç9 ile gidebilirsiniz. Otobüs servislerinin de iskeleye kadar servis hizmeti bulunuyor.

Uçakla,

Haftanın bazı günlerinde Çanakkale'ye gerçekleşen uçak seferleri var. Anadolujet, Ankara'dan, Onur Air ise İstanbul-Atatürk'den kalkışlı uçak seferleri düzenliyor. Çanakkale Havaalanı'ndan Ç8 ile Çanakkale İskelesi'ne, Ç9 ile otogara ulaşımı sağlayabilirsiniz. İskeleden deniz otobüsü ya da otogardan Geyikli otobüsünü kullanıp yolculuğunuza devam edebilirsiniz.


Not: Vapur ve deniz otobüsü saatlerini GESTAŞ Deniz Ulaşım'dan takip edebilirsiniz. Bu firma Çanakkale ve bölgesindeki vapur seferlerinden sorumlu ve güncel bilgiye ulaşmanızın en iyi yolu.

http://www.gdu.com.tr/


Çanakkale Merkez ile bazı şehirler arasındaki uzaklık,

İstanbul : 315 km
Ankara : 665 km
İzmir : 315 km
Bursa : 270 km
Edirne : 228 km
Adana: 1100 km
Trabzon: 1350 km














Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lapseki-Çardak

ÇANAKKALE'NİN TARİHÇESİ

Gelibolu'da Gezelim -1