Bozcaada



Harika bir ada sizi bekliyor!

Türkiye'nin en sakin ve zamanın en yavaş aktığı yerlerden birine hoş geldiniz.

Bozcaada eski adıyla Tenedos ülkemizdeki en değerli adalardan biri. Yıllar öncesine dönüp baktığımızda daha çok Çanakkalelilere ve biraz da kıymeti bilenlere hitap eden bu ada şimdilerde çok popüler. Bu popülerliğin ilk adımlarından birini Ata Demirer Eyyvah Eyvah filmiyle attı. Filmin Geyikli ve Bozcaada da çekilmesi bunda büyük bir etken. Buradaki sıcaklığın samimi bir şekilde anlatılması, doğal güzelliklerinin tanıtılması adanın yıldızını parlatmaya başlamıştı.

Dar sokaklarda birçok kafe ve restoran bulabilirsiniz. Akşamları hayat canlı, rakı balık keyfini müzik eşliğinde gerçekleştirebilir. Eski zamanları arkadaşlarınız ya da ailenizle yad edip harika zaman geçirebilirsiniz. Günümüzün sorunu olan stresten uzak, eğlencenin ve dinginliğin bir arada olduğu bu ada zamanınızın kıymetini size anlatacaktır. Bir ütopya kuracaksak eğer bence başlangıç noktalarından birisi burasıdır.

Eski Rum evleri, teyzelerimizin evlerinin önlerinde yetiştirdiği çiçekler, ressamların eserleri dar sokaklar boyunca size eşlik edecek. Sıcaktan bunalmış yöre halkını evlerinin önünde otururken görüp konuşabilirsiniz de. Bazısı evinin önüne çıkar çayını demler, komşusunu çağırır muhabbet eder. Sizde onların keyifli konuşmalarına tanıklık edebilirsiniz.

Deniz biraz soğuk gelse de en azından dalga etkisini azaltabilirsiniz. Adada birçok koy var ve rüzgarın durumuna göre farklı noktadaki plaja gidip deniz keyfini çıkarabilirsiniz.

Sabah ise uyanıp fırına gittiğinizde taze ve sıcak ürünleri çınar altında bulunan kahvede içeceğinizle kendinize gelebilirsiniz.

Eğer bağbozumu zamanına denk gelirseniz. Üzüm bağlarında hasat toplamayı da görebilirsiniz. Ayrıca bu kadar üzümü görüp şarapları tatmadan geçmeyin. Birçok üretici var ve hem uygun fiyata hem de istediğiniz tada uygun şarap bulabilirsiniz.

Anlatılacak çok şey var ama bu keyfi yaşamadan bilmek çok zor. Haydi Bozcaada'ya...








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lapseki-Çardak

ÇANAKKALE'NİN TARİHÇESİ

Gelibolu'da Gezelim -1