Homeros Bilim Ödülü

45'inci Uluslararası Troia Festivali'nde bu yıl Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü,Mustafa Erdoğan’a verildi. Antik Kent Truva’da düzenlenen festivalin resmi açılış töreninde ödülünü Çanakkale belediye başkanı Ülgür Gökhan’ın elinden alan Erdoğan, ‘Troya’ adlı oyunu gelecek yıl antik kentte sahneleyeceklerini belirtti

45'inci Uluslararası Troia Festivali’nin resmi açılış töreni antik kent Truva’da yapıldı.

Daha sonra sahneye çıkan Çanakkale belediye başkanı Ülgür Gökhan, 6'ncı Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü’nü, 7 yıl önce Homeros'un İlyada Destanı'nda yer alan şiirden esinlenerek yazdığı ve 3 yıl boyunca ekipçe yoğun bir emek harcayarak hazırladığı Troya gösterisiyle tutkunun, hırsın ve barışın dansını tüm dünyaya taşıyan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'a verme kararı aldıklarını açıkladı. Ardından da, ödülünü Mustafa Erdoğan'a verdi. Başkan Gökhan, ayrıca Erdoğan'a geçtiğimiz aylarda belediye meclis kararıyla alınan fahri hemşehrilik beratını da takdim etti.Ödülünü alan Mustafa Erdoğan, ‘Troya’ adlı gösterinin sahnelendiği günden bu yana sürekli yenilendiğini, değiştiğini ve her geçen gün daha güzel hale geldiğini dile getirdi. Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü'nün yanı sıra kendisinin Truvalıların ve Çanakkale kahramanlarının hemşehrisi yapılması nedeniyle teşekkürlerini sunan Erdoğan, “Ben ve 170 dansçım yaşamımız boyunca bu ödüle layık olmaya çalışacağız. Truva'nın sesini ve Anadolu topraklarının muhteşem kültürünü dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

ANADOLU ATEŞİ ÇANAKKALE'YE TAŞINACAK

Mustafa Erdoğan, Truva Kazı Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr Rüstem Aslan ile bir görüşme yaptığını ve gelecek yıl antik kentin batı kapılarının önüne bir sahne kurarak Troya gösterisini Truva'da sahnelemek istediklerini söyledi. Erdoğan, gerçek Çanakkaleli ve Truvalı olmak için kentte bir dans okulu açarak Anadolu Ateşi'ni Çanakkale'ye taşıma hayalini gerçekleştirmek istediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lapseki-Çardak

ÇANAKKALE'NİN TARİHÇESİ

Gelibolu Tarihine Kısa Bir Bakış